sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Omenasatoa

                         Syksyiset reseptit sen kun jatkuvat, tällä kertaa omenien muodossa.

                    Olen saanut tädiltäni omenia roppakaupalla ja niiden käytössä on tarvittu
                                   vähän luovuutta, lähinnä omenien pilaantumisen pelossa.

                                   Niinpä olen tunkenut niitä lähes jokaiseen ruokaan:
                           viime viikonloppuna tein raaka-omenapiirakkaa, omenasosetta
              ja seuraavalla viikolla aion kokeilla monia muita omppureseptejä, odottakaa vaan!


Raaka-omenapiirakan tein tosiaan ihanan Maria Lönnqvistin
 Raakaleipurin parhaat kakut -kirjan ohjeella.

Muistan kun tein kyseistä piirakkaa viime jouluna ilman tehoblenderiä Vitamixia. 
Kakku onnistui ihan hyvin, mutta aikaa meni kyllä hurjan paljon enemmän, kun 
soseutin seoksia vuoroin blenderissä ja vuoroin sauvasekoittimella.

Tällä kertaa kakun cashew-kermasta tuli silkkisen sileää
 ja koko piirakan tekoon meni vähän päälle puoli tuntia. 
Ja tulos oli taivaallinen.

                                           
                                                            Takaisin omenasoseeseen..
                                                 Omenasoseen resepti on todella simppeli
                            ja siksi sen luokitteleminen reseptiksi on vähän kyseenalaista.

                                         Ite oon käyttäny omenasosetta puuron päällä,
                     pannukakkutaikinoissa ja syöny sellasena purkista; käyttötapoja siis riittää.


Monen variaation omenasose (3 purkillista)

                                              1600 g kuorimattomia luomuomenoita
                                                                  1 ½ dl vettä

                                                           noin ½ tl steviajauhetta
                                         tai 2-4 rkl kookossokeria tai agavesiirappia

                                          halutessasi: kanelia, vanilja-jauhetta tms

             
                 - Pese omenat ja poista niistä siemenkodat. Lohko omenat pienemmiksi paloiksi.

                     - Kiehauta vesi ja lisää omenalohkot. Anna omenien keittyä keskilämmöllä,
                                       kunnes omenat ovat miltei kokonaan soseutuneet

                         - Soseuta omenat vielä sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi.
                                Lisää makeutusta oman maun mukaan aina välillä maistellen.
                                     Lisää myös mahdolliset muut mausteet tässä vaiheessa.

            -  Purkita omenasose. Itse käytin lasipurkkeja uunissa ennen kuin täytin ne omenasoseella.
                                     Säilytä omenasosetta jääkaapissa tai säilytä pakkasessa.

        *Olettaisin, että omenasose säilyy parisen kuukautta jääkaapissa ja puolisen vuotta pakkasessa.



"Trust the vibes you get, energy doesn't lie."

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti