tiistai 30. syyskuuta 2014

Saran mansikkainen synttärikakku

                                      Tein tosiaan ihanalle @sarapeltolalle synttärikakun
                        - en ihan mitä vaan kakku tietenkään, vaan nimenomaan raakakakun.

                    Jos olet muuten missannut postaukseni raakakakun lyhyestä oppimäärästä,
             niin käyppä lukemassa se linkin takaa, mikäli et ole ihan varma, mitä raakakakku on!

Kuvausvastaavana toimi Sara!
                     
                              En ole ikinä aiemmin tehnyt raakakakkua kenellekään tilauksesta.
                                   Iskälle, omiin juhliin ja itselleni olen niitä kyllä taituroinut,
                                  mutta en suvun ulkopuoliseen tarkoitukseen (lue: syömiseen)
  
                                                    Tietynlainen haaste oli siis kyseessä.
   Vaikka kokemusta kakkuen saralta on, niin aivan erilainen jännitys kakkua tehdessä tuntui olevan.

              Kakun ainesosat noudattivat pitkälle Saran toiveita ja kakkuun tiensä löysivätkin
                    niin kermaiset macadamia- ja cashewpähkinät kuin rouskuvat hasselitkin.
                                 Täytteessä loisti tietenkin, mikä muukaan, kuin mansikka.

                Kakku kuulemma kävi hyvin kaupaksi synttärijuhlissa sukulaisille ja keräsi kehuja,
                                       mikä tietenkin sai suuni kääntymään suureen hymyyn.

  ! Voisin muuten ihan hyvin jatkossakin tehdä raakakakkuja tilauksesta pientä hyvitystä vastaan.
        Kakut teen toiveita noudattaen ja ideoita kuunnellen pääkaupunkiseudun lähettyville.
            Jos rupesi kiinnostamaan, niin ota ihmeessä yhteyttä: elli.laukkanen@outlook.com


Saran mansikkainen synttärikakku:
(noin 25 cm vuoka)

pohja: 

2 dl hasselpähkinöitä
2 dl macadamiapähkinöitä
3 dl tuoretaateleita
ripaus Kalaharin suolaa

täyte:

*6 dl cashewpähkinöitä
*400 g tuoreita mansikoita
1 luomu banaani
1 dl vaaleaa agavesiirappia
1 dl vesihauteessa sulatettua kookosöljyä
*1 tl vaniljauutetta
1 luomu sitruunan mehu

*Jos et omista vahvaa blenderiä, suosittelen liottamaan casheweita parisen tuntia ennen kakun valmistusta. Voit käyttää myös pakastemarjoja, mutta sulata ne ensin, jottei täyte vety. Vaniljauutteen tilalla voit käyttää myös aitovaniljajauhetta.

- Laita leivinpaperi 25 cm irtopohjavuokaan.

- Blendaa pohjan täytteet tahmaiseksi taikinaksi. Itse tykkään jättää pähkinöihin vähän suutuntumaa ja blendaankin seoksen vain siihen asti, että se pysyy kasassa käsissä pyöriteltäessä. Maista.

- Painele taikina nuolijaa apuna käyttäen vuokaan

- Blendaa täytteen kaikki muut aineet kookosöljyä lukuunottamatta tasaiseksi. Blendaa, kunnes viimeisetkin pähkinämurut ovat kadonneet (varo kuitenkin yliblendaamista ettei rasvat erotu!)
 Lisää kookosöljy ja blendaa vielä kerran. Maista.

- Kaada täyte pohjan päälle ja levitä nuolijalla tasaiseksi.

- Laita kakku pakkaseen ainakin pariksi tunniksi. 
Ota sulamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja säilytä kakkua jääkaapissa.

ja tärkein..

- Nauti jokaisesta suupalasta!


"If you were born without wings, do nothing to prevent them from growing."
- Coco Chanel

Rakkaudella, Elli



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti