sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Vegaaniset banskulettuset

              Olen tässä jo jonkin aikaa yrittänyt kehitellä reseptiä vegaanisille banskuletuille.
                           Ensimmäisellä kerralla letuista tuli kuivia ja kumisen makuisia,
                tokalla kerralla rakenne oli jo parempi, mutta banaanin maku jäi puuttumaan.

                            Kolmannella kerralla sain lettuihin aikaan hyvän rakenteen
                                    ja banskun maku täydensi makukokonaisuuden.

                                       Kolmas kerta toden sanoo, vai miten se meni?

                 

            Silloin kun vielä söin kananmunia, tein lähes joka aamu banskulettuja aamupalaksi.
                     Voisin sanoa, että olen vähän jäänyt kaipaamaan banskulettu -aamupalaa
                                                          vegaaniksi siirryttyäni.
                             
                                     Onneksi kuitenkin herkun himossa keinot keksii.

Sunnuntain lettubrunssi - kaurapuuroletut ja banskulettuset

                         Tulen varmasti kirjoittamaan lähiaikoina ruokavaliomuutoksestani
                                            ja sen vaikutuksista kehooni ja mieleeni.

                     Haluan kuitenkin noudattaa vegaanista ruokavaliota ensin vähän pidempään, 
                              jotta voin paremmin arvioida mahdollisia muutoksia voinnissani.

              Jos muuten teillä on jotain postausideoita, niin heittäkää ihmeessä kommenttiboksiin!
                                            Parhaani mukaan voin niitä pikkuhiljaa toteutella.


      Vegaaniset banskulettuset (noin 8 lettua)

   1 ½ dl mantelimaitoa
     1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
 ½ muussattu banaani

          vanilja-steviatippoja (tai vaahtera-/agavesiirappia)
 ripaus Kalaharin suolaa
 ripaus kardemummaa

    halutessasi pieni loraus kivennäisvettä 

   paistamiseen kookosöljyä

     päälle: marjoa, pähkinävoita, pähkinöitä, hedelmänpalasia,
      agavesiirappia, mulpereja, kaakaonibsejä..

           - Sekoita kaikki ainekset kulhossa yhteen tasaiseksi taikinaksi kivennäisvettä lukuunottamatta.
 Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä puolisen tuntia

     - Lisää taikinaan loraus kivennäisvettä ennen paistoa, näin saat letuista rapeampia.
      Paista letut kookosöljyssä

 - Kasaa letut lautaselle ja koristele erilaisilla päällysteillä, nauti!


"Everyone must take time to sit and watch the leaves turn"
-Elizabeth Lawrence

Rakkaudella, Elli





2 kommenttia:

  1. hmm... päivä kuvina, all time favorite -jutut (herkku, ruoka, juoma, aine koulussa, väri, vaate, kuva, blogi, vloggaaja, vuodenaika, muisto ... ja perustelut), Q&A, mielipide ja pohdintapostauksia (esim. mitä muuttaisit maailmassa jos voisit ja miksi, mitä merkitystä ystäville sulla on ollut elämän varrella, kertomusta perheestäsi...). tossa ois ainakin muutama mitä tuli mieleen :-)
    nää letut lähtee muuten illalla testaukseen! kauralettusiakin ajattelin väsätä, puuroa jäi sen verran yli päivälliseltä ettei rieskoja tai sämpylöitä tule niin kokeillaan lettuja iltanamiksi! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos postausideoistasi, pistetään korvan taakse! :)

      Ja kiva, että reseptejä lähtee kokeiluun, toivottavasti onnistuu!

      Poista