maanantai 17. elokuuta 2015

Taivaallinen kookoskermajäde

Kesä on mennyt vauhdilla - nyt ollaan jo puolissa välissä elokuuta. Ihme ja kumma, että nyt on kuitenkin parhaat säät, niin rannalla lekottelulle kuin jätskistä nauttimiselle. Kelpaa mulle.

Kesällä ainakin itselleni maistuu astetta kevemmät herkut (ja niin kyllä ruoatkin) ja erityistä plussaa tuo, jos herkulla on mahdollista vielä viilentää kehon lämpötilaa ja keventää omaa olotilaa.

Itse herkuttelen kuumalla ilmalla yleensä banaanijädellä, tai sitten ihan vaan pakastetulla kohmeisella banaanilla, jäisillä viinirypäleillä (maistuu ihan mehujäältä!), vesimelonilla tai vesimelonisorbetilla, smoothieilla, joihin piilotan jääpaloja ja joskus myös itsepuristetulla mehulla - oma lemppari: 1:1 porkkanaa ja appelsiinia sekä inkivääriä ja pieni biitti sitruunaa.


Helleherkuksi sopii kuitenkin hyvin välillä myös vähän tuhdimpi, mutta raikas vaihtoehto,
nimittäin kookoskermapohjainen itsetehty jäätelö. Kookoskermajäätelön tekeminen
 on yksinkertaista ja nopeaa, ja ainesosatkaan eivät ole kalliita
verrattuna cashewpähkinä pohjaisiin jäätelöihin. 

Kookoskermajäätelön tekemisessä suosin Blue Dragonin taivaallisesti vaahtoutuvaa kookoskermapönikkää. Makeutukseksi käytin lähinnä tuoretaateleita, ja tarkoituksena olikin alunperin käyttää vain niitä. Testimaistettuani valmista massaa halusin seoksesta kuitenkin himpun verran makeampaa, ja siksi lisäsin massan sekaan lorauksen vaaleata kookosnektaria (laiskana en jaksanut enää pyöräyttää lisää taatelikaramellia blenderissä). Maistele kuitenkin seosta itse, ja mikäli seos ei ole tarpeeksi makeaa, suosittelen lisäämään lisää taatelikarammelia jätskin joukkoon. 

Itse päädyin maustamaan kookosjäden mansikalla, 
mutta voit aivan hyvin pistää ränttäliksi, ja tehdä jädestä täyteläistä suklaajädeä, 
raikasta mangoa tai vaikka Snickers-jädeä suklaa-maapähkinävoi -viballa.
Myöhemmin tällä viikolla laitan muunnelman tästä kyseisestä herkusta,
 mutta syntisen suklaisena versiona, jota kehuttiin meidän raflapäivässä maasta taivaisiin!

Vain taivas on rajana jätskimakujen tekemisessä!


Suloinen mansikka-kookoskermajäde (2-4:lle)

1 pkt kookoskermaa
½-1 tl vaniljauutetta tai aitoa vaniljaa

6 tuoretaatelia
2 ½ dl tuoreita mansikoita

makeampaan versioon: lisää taatelikaramellia tai esimerkiksi vaaleaa kookosnektaria
päälle: tuoreita marjoja, mansikka-taatelikastiketta..


- Lusikoi kookoskerma kulhoon ja lisää vaniljauute. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

- Poista taateleista kivet ja blendaa mansikoiden kanssa tasaiseksi. 
Lisää mansikka-taateliseos vaahdon sekaan varovasti lusikalla sekoittaen. Maista.

- Laita pakastimeen pariksi tunniksi sekoitellen välillä. 
Nauti ja koristele annokset tuoreilla marjoilla ja mansikka-taatelikastikkeella.


Strawberry Coco Ice Cream (for 2-4)

1 package coconut cream
½-1 tsp vanilla extract or vanilla powder

6 dates
2 ½ dl fresh strawberries

for a sweeter version: add date caramel or light coconut nectar


- Whip the coconut cream and vanilla to a fluffy foam.

- Blend the dates and strawberries to an even mixture. 
Add the strawberry-date sauce to the coconut whip and stir carefully.

- Put into a freezer for a couple of hours and stril occasionally. 
Enjoy and decorate with fresh berries and strawberry-date sauce.


"Let go of whatever is stealing your happiness, it's hard but it is worth it.
 Embrace change. Embrace life. Everything happens for a reason, 
sometimes you just need to breathe, trust and let go." - Charlotte Freeman

Rakkaudella, Elli

4 kommenttia:

  1. Heippa! Kokeilen testata tällä jädeohjeella ja voin sanoa että olin superyllättynyt miten herkkua tästä tuli:)! Miten sais ohjetta muokkaamalla minttu-kookoskermajätskiä:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vitsi ihana kuulla että tykkäsit!!:) itse soseuttaisin mansikoiden sijaan tuoretaateleiden kanssa pienen lorauksen vettä ja tuoretta minttua tai pari tippaa minttu-uutetta!:) kerro sitten kokeiltuasi, miten onnistui! Ihanaa päivää!

      Poista
  2. Kiiitos Elli:)! Viikonloppuna kokeilin minttu-kookoskermajädeä tuoreella mintulla ja oli tosi raikkaan makuista.Ehkä aavistuksen olisin toivonut jotain räjäyttävämpää settiä,mut voihan siihen kehitellä jonku suklaamuru-hässäkän sekaan;)Ja ei maltettu odottaa,jotta jätskissä ois täydellinen koostumus,että varmasti on kylmetessään vieläki parempaa:)Kiitti paljon vinkeistä!

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla! Joo, minttu ja suklaa on kyllä match made in heaven, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla! Mintun kanssa raakakaakaojauhetta kans niin tuloksena ihanaa minttusuklaajädeä. Ihanaa viikonalkua!

    VastaaPoista