sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Salted Caramel Oats

Makean ja suolaisen liitto. Yhdistelmä, joka ei ikinä petä. 
Maapähkinävoi ja banaani. Taateli ja maapähkinävoi. Suola ja suklaa..

Viime syksynä päädyin kokeilemaan monia erilaisia puuroreseptejä, mutta pian huomasin,
 että yksi oli ehdottomasti yli muiden, ja teinkin kyseistä puuroa viikonpäivästä toiseen 
- niin aamupalaksi, välipalaksi, joskus jopa illalliseksi tai iltapalaksikin. 


Nopeaa, yksinkertaista, halpaa ja herkullista.

Kyseessä on siis oma luotto joka-ateria hätävara aka comfort food. 
Kaikki parhaat (taateli, banaani ja maapähkinävoi) samassa paketissa. 
Taivas. Okei okei, nyt lopetan ylistyvirteni ja siirryn itse reseptiin...



Karamellipuuro (1:lle)

1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
vähän reilu 1 ½ dl mantelimaitoa

2-3 tuoretaatelia & pari rkl mantelimaitoa

½ kypsä banaani
ripaus Kalaharin suolaa

halutessa: 1 tl macaa
lisäksi: banaanisiivuja, sokeroimatonta maapähkinävoita


- Kiehauta mantelimaito, lisää hiutaleet ja anna keittyä puuroksi miedolla lämmöllä.

- Muussaa tuoretaatelit haarukan avulla mantelimaidon kanssa paksuhkoksi karamelliksi ja lisää puuron joukkoon. Sekoita puuroon puolikas banaani pilkottuna, ripaus suolaa ja halutessa macaa.

- Kaada kulhoon ja koristele banaanisiivuilla ja maapähkinäsilauksella. Nauti.


Salted Caramel Oats (for 1)

1 dl gluten-free oats
about 1 ½ dl unsweetened almond milk

2-3 dates & 2 tbsp of almond milk

½ ripe banana
a sprinkle of Kalahari salt

add: 1 tsp maca if desired
decorate with banana slices and unsweetened peanut butter


- Heat the almond milk, add the oats and cook in a low heat.

- Mash the dates with almond milk by using fork to quite thick caramel
 and stir into the oats.  Add also ½ sliced banana, salt and maca.

- Pour into a bowl and garnish with banana and drizzled peanut butter. Enjoy.


"The time to relax is when you don't have time for it." -Jim Goodwin

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti