keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulupäivän brunssi: muffinit ja riisipuuro


Ja niin se joulu taas tuli. Itse meinasin hemmotella perhettäni joulupäivänä
 rauhassa haudutetulla riisipuurolla, puolukkaisella smoothiella ja
 mehevillä muffineilla - tällä kertaa suunnitelmissa siis makeampaa tarjottavaa.

Riisipuuron valmistan puoliksi mantelimaitoon ja puoliksi kookosmaitoon. 
Riisipuuron päälle sopii täydellisti helposti taateleista valmistuva sose: tuoretaateleita
 blendaa mantelimaidon kanssa ja maustaa kanelilla, kardemummalla ja Kalaharin suolalla. 
Itse olen sitä mieltä toppingeissa, että enempi parempi :D, joten riisipuuron päälle löytää 
tiensä myös ihana cashewtahna, granaattiomenan siemenet ja taatelisoseen tilalle
 vaihtoehtoisesti kookossokeri. Täällä vielä tarkempi resepti taivaallisen riisipuuron valmistamiseen.

Joulumuffinit/-kuppikakut valmistuivat ihanan helposti verrattuna esimerkiksi sämpylöihin, 
joita olen tässä tämän viikon sisään vaivannut jo viitisenkymmentä kappaletta...:D 
Ainesosat vaan blenderiin, sekasin ja maistelua, ei kohottamista vaan suoraan uuniin
 ja muffinien kypsymistä odotellessa taikinajämien lusikoiminen suoraan suuhun Bieberin
 joululistaa (älkää kysykö) kuunnellessa. Ja ai että, hyvää kannatti odottaa, nimittäin lopputulos
 oli timanttinen! Meheviä, pehmeitä muffineita. Vielä päälle taatelikermakuorrute niin ai että!

Ihanaa, rakkaudentäyteistä ja kaiken kaikkiaan nautinnollista joulua!


Joulumuffinit (10 kpl)

4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 dl mantelijauhoa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl aitoa vaniljaa
ripaus Kalaharin suolaa

2 kypsää banaania
2 dl taateleita
2 1/2 dl mantelimaitoa
1 rkl chia, 1 tl psyllium ja 3/4 dl mantelimaitoa

- Yhdistä chia, psyllium ja mantelimaito, anna tekeytyä kymmenisen minuuttia. 
Yhdistä kuivat ainesosat. Blendaa banaanit, taatelit, mantelimaito
 ja chia-psylliumgeeli yhteen. Yhdistä kuivien aineiden kanssa.

- Kaada muffinivuokiin ja paista 15-20 minuuttia uunin keskitasolla 200 asteessa.

kuorrute:

10 tuoretaatelia, vettä
kypsä pieni banaani
1 pkt (250 ml) kookoskermaa
1 tl aitoa vaniljajauhetta

- Kun muffinit ovat valmiita, voit halutessasi kuorruttaa ne. Blendaa taatelit ja
 puolikas banaani pienen vesimäärän kanssa soseeksi. Kaada banaani-taatelisose
 ja kookoskermasekä vaniljajauhe kulhoon ja vaahdota. Kaada kuorrute
 pursotinpussiin ja kuorruta muffinit. Koristele puolukoilla ja macadamiamurulla.

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti